Кулінарія

Піца на вечерю і вся сім’я рада! Показуємо відразу 8 смачних піц з різними начинками

“Приготуємо піцу, включимо цікавий фільм і чудово проведемо час з сім’єю! ” – як вам ідея?

Впевнена, багато хто так і роблять, от тільки піцу в наш час скоріше замовляють, а не готують. І дуже навіть дарма. Піца, приготована вдома, завжди виходить особливою. Плюс ви можете долучити всіх їдців до процесу приготування і в цей же час дружно і весело спілкуватися. Створення піци – це творчий процес, тому не бійтеся експериментувати з інгредієнтами

Ну а ми покажемо піци, які вже перевірені, виготовлені і випробувані не один раз. Рекомендуємо!

Піца «Пори року»

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вода – 320 мл
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 7 г/1,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинок:

  • Сир сулугуні 300 г
  • Томатний соус – від 8 ст. л.
  • Печериці – 4-6 шт.
  • Бекон – 4 смужки / 60-80 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ковбаса п/к – близько 100 г
  • Помідори – 2-4 шт.
  • Фета, бринза – близько 150 г
  • Зелень – за смаком

Грецька піца

  • Тісто для піци (готове) – близько 200 г
  • Сир фета (бринза, сиртакі) – 50 г
  • Моцарелла – 50-80 г
  • Перець солодкий – 0,5 шт.
  • Помідор – 0,5-1 шт.
  • Огірок – 30 г
  • Маслини – 6-9 шт.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Свіжа зелень для подачі

Для соусу (заправки):

  • Рослинне масло – 1,5-2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Суміш італійських трав з паприкою – від 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Піца Пепероні на тонкому тесті

Для тіста:

  • Сироватка від моцарелла – 100 мл
  • Борошно – близько 200 г
  • Оливкова олія – 2 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сухі італійські трави – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Для соусу:

  • Томати протерті/пасату – 3 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Цибуля – 30 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком
  • Італійські трави – від 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Пепероні – від 50 м за смаком
  • Моцарелла – 100-150 г

Піца з солоними помідорами

  • Борошно пшеничне – 250-275 р
  • Тепла Вода – 150 г
  • Дріжджі сирі – 18 г
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Помідори солоні – 80-100 г
  • Сир твердий – 80 г
  • Томатний соус (кетчуп) – 50 г
  • Майонез – 30 г

Піца «Цезар» з шинкою і грибами

Для тіста:

  • Борошно – 300 г
  • Тепла Вода – 160 г
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Сіль – пучку
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Шинка – 80 г
  • Печериці дрібні – 10-15 шт.
  • Помідори черрі – 5-6 шт.
  • Моцарелла – 100 г
  • Томатний соус – 2-3 ст. л.
  • Олія – для смаження

Піца з горбушею

Для начинки:

  • Горбуша (філе) – 120-150 г
  • Сир сулугуні – 50-80 г
  • Ковбаса п/к – 30-50 г
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Помідор – 0,5 шт.
  • Кетчуп – 1 ст. л.

Для тіста:

  • Борошно – близько 200 г / 1,5 склянки
  • Вода – 100 мл / 0,5 склянки
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Рослинну олію (для рук) – 1 ч. л.

Для соусу:

  • Сметана – близько 50 г
  • Сир пармезан – 1-2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сухі італійські трави – 0,5 ч. л.

Для маринаду:

  • Оливкова масло – 10 мл
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • або
  • Яблучний оцет 6-9% – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 щіпки

Морська піца

  • Тісто для піци – 200-250 г
  • Морепродукти (асорті) – 200-250 г
  • Помідор – 0,5-1 шт.
  • Сир сулугуні – близько 50 г
  • Кетчуп – 0,5-1 ст. л.
  • Маслини – 8-10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Рослинне масло – для форми

Для тіста (варіант):

  • Борошно – близько 200 г / 1,5 склянки
  • Вода – 100 мл / 0,5 склянки
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Рослинну олію (для рук) – 1 ч. л.

Піца з листкового тіста з грибами

  • Тісто листкове (у мене бездріжджове) – 300 г
  • Печериці свіжі – 300 г
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Оливки без кісточок – 30 г
  • Перець болгарський – 1/2 шт.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – 2 пера
  • Моцарелла – 200 г