Піца на вечерю і вся сім’я рада! Показуємо відразу 8 смачних піц з різними начинками
“Приготуємо піцу, включимо цікавий фільм і чудово проведемо час з сім’єю! ” – як вам ідея?
Впевнена, багато хто так і роблять, от тільки піцу в наш час скоріше замовляють, а не готують. І дуже навіть дарма. Піца, приготована вдома, завжди виходить особливою. Плюс ви можете долучити всіх їдців до процесу приготування і в цей же час дружно і весело спілкуватися. Створення піци – це творчий процес, тому не бійтеся експериментувати з інгредієнтами
Ну а ми покажемо піци, які вже перевірені, виготовлені і випробувані не один раз. Рекомендуємо!
Піца «Пори року»
Для тіста:
- Борошно – 500 г
- Вода – 320 мл
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Дріжджі сухі – 7 г/1,5 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для начинок:
- Сир сулугуні 300 г
- Томатний соус – від 8 ст. л.
- Печериці – 4-6 шт.
- Бекон – 4 смужки / 60-80 г
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Ковбаса п/к – близько 100 г
- Помідори – 2-4 шт.
- Фета, бринза – близько 150 г
- Зелень – за смаком
Грецька піца
- Тісто для піци (готове) – близько 200 г
- Сир фета (бринза, сиртакі) – 50 г
- Моцарелла – 50-80 г
- Перець солодкий – 0,5 шт.
- Помідор – 0,5-1 шт.
- Огірок – 30 г
- Маслини – 6-9 шт.
- Цибуля ріпчаста – за смаком
- Свіжа зелень для подачі
Для соусу (заправки):
- Рослинне масло – 1,5-2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Суміш італійських трав з паприкою – від 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Піца Пепероні на тонкому тесті
Для тіста:
- Сироватка від моцарелла – 100 мл
- Борошно – близько 200 г
- Оливкова олія – 2 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сухі італійські трави – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Для соусу:
- Томати протерті/пасату – 3 ст. л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Цибуля – 30 г
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком
- Італійські трави – від 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Пепероні – від 50 м за смаком
- Моцарелла – 100-150 г
Піца з солоними помідорами
- Борошно пшеничне – 250-275 р
- Тепла Вода – 150 г
- Дріжджі сирі – 18 г
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Помідори солоні – 80-100 г
- Сир твердий – 80 г
- Томатний соус (кетчуп) – 50 г
- Майонез – 30 г
Піца «Цезар» з шинкою і грибами
Для тіста:
- Борошно – 300 г
- Тепла Вода – 160 г
- Олія оливкова – 2 ст. л.
- Сіль – пучку
- Цукор – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Для начинки:
- Шинка – 80 г
- Печериці дрібні – 10-15 шт.
- Помідори черрі – 5-6 шт.
- Моцарелла – 100 г
- Томатний соус – 2-3 ст. л.
- Олія – для смаження
Піца з горбушею
Для начинки:
- Горбуша (філе) – 120-150 г
- Сир сулугуні – 50-80 г
- Ковбаса п/к – 30-50 г
- Цибуля – 0,5 шт.
- Помідор – 0,5 шт.
- Кетчуп – 1 ст. л.
Для тіста:
- Борошно – близько 200 г / 1,5 склянки
- Вода – 100 мл / 0,5 склянки
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Рослинну олію (для рук) – 1 ч. л.
Для соусу:
- Сметана – близько 50 г
- Сир пармезан – 1-2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сухі італійські трави – 0,5 ч. л.
Для маринаду:
- Оливкова масло – 10 мл
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- або
- Яблучний оцет 6-9% – 1 ч. л.
- Сіль – 2 щіпки
Морська піца
- Тісто для піци – 200-250 г
- Морепродукти (асорті) – 200-250 г
- Помідор – 0,5-1 шт.
- Сир сулугуні – близько 50 г
- Кетчуп – 0,5-1 ст. л.
- Маслини – 8-10 шт.
- Цибуля ріпчаста – за смаком
- Рослинне масло – для форми
Для тіста (варіант):
- Борошно – близько 200 г / 1,5 склянки
- Вода – 100 мл / 0,5 склянки
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Рослинну олію (для рук) – 1 ч. л.
Піца з листкового тіста з грибами
- Тісто листкове (у мене бездріжджове) – 300 г
- Печериці свіжі – 300 г
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Оливки без кісточок – 30 г
- Перець болгарський – 1/2 шт.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Рослинне масло – 3 ст. л.
- Цибуля зелена – 2 пера
- Моцарелла – 200 г